Братунац: Проблем гласање на непотврђеним листићима

Срна
Братунац: Проблем гласање на непотврђеним листићима

БРАТУНАЦ - У Братунцу је до 11 часова на изборе изашло 3.536 бирача од 18.006 регистрованих, од којих 10.131 треба да гласа на редовним бирачким мјестима, саопштено је из Општинске изборне комисије (ОИК).

У комисији наводе да је до кашњења у саопштавању резултата излазности у 11 часова дошло због изласка чланова комисије на терен, јер је дошло до стварања велике гужве на бирачком мјесту гдје се гласа на непотврђеним гласачким листићима.

У ОИК-у додају да већи број бирача није био упознат да су пријављени за гласање путем поште, а желе да гласају на биралиштима у мјесту становања. То могу учинити на непотврђеним листићима и то је довело до гужве и застоја па су чланови ОИК-а ишли да ријеше то питање.

На подручју општине Братунац за данашње изборе регистровано је 18.006 бирача од којих ће 3.385 гласати путем поште, 10.131 на редовним бирачким мјестима, а остали на друге предвиђене начине.

За изборе се кандидовало 30 политичких субјеката за Скупштину општине и три кандидата за начелника општине.
Избори се одржавају на 34 редовна бирачка мјеста, једном биралишту за гласање у одсуству, а формирана су и три мобилна тима за омогућавање гласања непокретним и болесним лицима, од којих су два ковид мобилна тима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана