Братунац након 20 година добио новог начелника

Срна
Foto: Срна

БРАТУНАЦ- Независни кандидат за начелника општине Братунац Срђан Ранкић побједник је локалних избора у овој општини и он ће на мјесту начелника замијенити Недељка Млађеновића из СНСД-а, који је 20 година обављао ту дужност.

Према подацима које је објавила Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ, Ранкић је добио повјерење 4.725 бирача, док је за Млађеновића гласало њих 4.167.

У новом сазиву Скупштине општине Братунац, који чини 25 одборника, биће шест одборника СНСД-а, по три одборника Уједињене Српске, ДНС-а и СДА, те по два одборника СПС-а, СДС-а, Покрета "Заједно за Братунац" и по један одборник НДП-а, ПДП-а, Бошњачке листе и Савеза за нову политику.

Одборничке мандате освојили су Марко Мркајић, Петко Ранкић, Крсто Грујичић, Видоје Зарић, Ненад Миловчевић и Јовица Челановић из СНСД-а, Миладин Радовић, Бранислав Тришић и Брано Ђурић из Уједињене Српске, Вехид Дедић, Ћазим Јусуповић и Фехим Смајловић из СДА, Борис Трнинић, Боро Милановић и Мирослав Милановић из ДНС-а.

У скупштинским клупама биће и Десимир Вулић и Дарко Алексић из СПС-а, Раденко Милановић и Славко Стојановић из СДС-а, Горан Михајловић и Радисав Јовановић из Покрета "Заједно за Братунац".

У братуначки парламент ушли су Радован Петковић из НДП-а, Сафет Голић из Бошњачке листе, Недељко Миладиновић из Савеза за нову политику и Снежана Стојановић из ПДП-а која је једина изабрана жена у новом сазиву Скупштине општине Братунац.

Новоизабрани начелник братуначке општине изјавио је Срни да очекује додјелу сертификата изабраним кандидатима и заказивање конститутивне сједнице Скупштине општине.

"Не очекујем опструкције и надам се да ће примопредаја бити обављена на законит и цивилизован начин, те да ће бити формирана стабилна скупштинска већина за ефикасан рад у наредном периоду", рекао је Ранкић.

Он је истакао да је у предизборној кампањи имао подршку 12 српских странака и да очекује да ће 15 изабраних одборника из тих партија формирати скупштинску већину.

"Изабран сам за начелника општине као независни кандидат иако сам члан СНСД-а. Кандидовао сам се и побиједио кандидата ове странке јер се нисам слагао са његовим начином рада", поручио је Ранкић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана