Бранислав Ђокић, кандидат СП за начелника Угљевика: Неопходни су нам добри резултати

ГС
Бранислав Ђокић, кандидат СП за начелника Угљевика: Неопходни су нам добри резултати

УГЉЕВИК - Грађанима Угљевика неопходан је помак на боље, неопходни су нам добри резултати, нови приходи и деполитизована извршна власт који чине стручни и одговорни људи, истакао је кандидат Социјалистичке партије (СП) за начелника Угљевика Бранислав Ђокић.

-Мој план је да окупим тим који ће у свим областима дати много већи допринос и донијети добре резултате, а не да градим политичку каријеру. Као неко ко је рођен, живи и ради у Угљевику, чија дјеца живе у Угљевику, осјећам одговорност да мијењам ствари на боље, јер још четири године оваквог стања би било погубно за нашу локалну заједницу - поручио је Ђокић.

Сматра да је ситуација по питању будућности Угљевика прилично изазовна.

-Млади нам одлазе, немамо никакве нове вриједности, људи одјављују пребивалиште и одлазе у средине које улажу у развој. Не крећемо се у добром правцу и то је уједно и мотив због чега сам одлучио да се кандидујем, јер уколико желимо да живимо у Угљевику, непходан нам је привредни развој и привлачење инвестиција. Тренутна ситуација је изузетно лоша, а не желим ни да размишљам шта би се десило ако бисмо наставили овако као до сада- каже он.

Наглашава да је привреда на јако ниским гранама.

-Четири године су иза нас, а колико је нових привредних субјеката почело са радом, а колико се затворило? Осим кладионица и апотеке, ми немамо занатлије и самосталне привреднике који су ту били некад. То није показатељ само да су људи отишли, то је показатељ стања у Угљевику. Када би овакво стање било послије четири године мог мандата, ја не бих имао образа да се кандидујем за начелника. Исто тако, да не живим и да ми дјеца не живе овдје, такође се не бих кандидовао. Рекао бих, људи препуштам то другом. Међутим овдје је борба само за власт и за привилегије које имају носиоци јавних функција, нико не мисли о будућности свих нас и то је такође један од мотива због којих намјеравам да мијењам ствари – истакао је Ђокић.

Објавиио је програм у којем су у 12 тачака обухваћени пројекти и приоритети које намјерава да уради као начелник, а предуслов је, кажем успостављање ефикасне локалне управе и отклањање политика подјела.

-Ту су капитална улагања и стварање могућности за развој привреде и предузетништва, капитална улагања у инфраструктуру, пројекти за побољшање енегетске ефикасности, улагања у васпитање, образовање и културу, пројекти за развој спорта, рекреације и квалитентијег живота младих, пројекти за побољшање здравља социјалне политике и квалитета живота социјално осјетљивих категорија, пројекти за квалитетно уређење простора, унапређење заштите животне средине и цивилне заштите као и пројекти искористивости туристичких потенцијала. Имамо одличан програм и сигуран сам да ћемо побиједити 6. октобра, али побједу ћемо прославити тек када буде измирен дуг општине Угљевик и када у Угљевику буде отворен нови производни објекат са најмање 300 радних мјеста – нагласио је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана