Бранислав Бореновић: Двоентитетска БиХ једина реалност

Вања Штрбац
Бранислав Бореновић: Двоентитетска БиХ једина реалност

Двоентитетско уређење БиХ једина је реалност и једина стварност је Република Српска унутар ње и то са свим својим надлежностима и механизмима заштите које има у заједничким институцијама БиХ.

Рекао је то у интервјуу "Гласу Српске" носилац листе Партије демократског прогреса за Народну скупштину РС у изборној јединици 2 Бранислав Бореновић.

* ГЛAС: Шта за ПДП и за Вас значе предстојећи избори?

БОРЕНОВИЋ: Прије свега, очекујем да велики број грађана изађе на изборе и да изабере нове људе који ће одговорно радити свој посао и стварати економски јаку и стабилну РС, која ће бити политички призната у цијелом свијету.

* ГЛAС: Шта ће избори донијети становницима Српске?

БОРЕНОВИЋ: Становници РС, прије свега, треба да кажу да ли су задовољни постојећим стањем. Aко јесу, онда ће подржати владајуће странке. Aко нису задовољни, онда ће гласати за оне политичке опције које нуде конкретне мјере.

* ГЛAС: Шта мислите о конкурентским кандидатима?

БОРЕНОВИЋ: Евидентно је да су створена два јака блока и да се овдје ради о томе да ли ће побиједити кандидати "владајућег блока Додик и Радмановић" или кандидати опозиције, коалиције "Заједно за Српску" Тадић и Иванић. Ради се и о томе да ли ће РС и њени грађани препознати то да српски члан Предсједништва мора имати једну потпуно другачију улогу него што је имао до сада. За предсједника РС треба бирати новог човјека, спремног да заједно са другим људима гради нове односе.

* ГЛAС: Зашто да бирачи дају глас баш ПДП-у и Вама?

БОРЕНОВИЋ: Aпсолутно никада до сада нисмо имали бољи, конкретнији и реалнији програм, који третира свакодневни живот грађана РС. ПДП на изборе излази са пет конкретних кључних рјешења за бољи живот грађана РС: више радних мјеста, квалитетније образовање, боље здравство, веће и сигурније пензије и организованија пољопривредна производња.

* ГЛAС: Шта још нудите у свом програму?

БОРЕНОВИЋ: Ми смо за то да је двоентитетско уређење БиХ једина реалност и једина стварност је РС унутар ње и то са свим својим надлежностима и механизмима заштите које има у заједничким институцијама БиХ. То је за нас нешто што апсолутно не може бити доведено у питање. Највећи дио нашег програма се заснива на економском програму.

* ГЛAС: Можете ли да гарантујете испуњење обећаног?

БОРЕНОВИЋ: Програм који смо предложили је реалан, остварив и мјерљив. Припремали смо га, разрађивали и анализирали годину у сарадњи са грађанима. Наш план је и да послије шест мјесеци, када будемо у Влади РС, изађемо и таксативно изложимо једну по једну ставку коју смо обећали у нашем програму.

Излазност

* ГЛAС: Очекујете ли већу излазност гласача?

БОРЕНОВИЋ: Највећи шамар који могу да доживе све политичке странке јесте да буде мала излазност бирача. То би била велика опомена политици и људима који се баве политиком. Очекујем да ће овај пут грађани изаћи на изборе у великом броју и да ће ПДП направити много бољи резултат него 2006. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана