Бране Смиљић, кандидат СДС-а за начелника Вишеграда: Помирење Вишеграђана главни циљ

Александар Стојановић
Бране Смиљић, кандидат СДС-а за начелника Вишеграда: Помирење Вишеграђана главни циљ

ВИШЕГРАД - Први пут у Вишеграду подршку једном кандидату дало је шест странака, а као човјек који је добио толико повјерење, очекујем побједу на сљедећим локалним изборима.

Рекао је ово за “Глас Српске” кандидат Српске демократске странке за начелника општине Вишеград Бране Смиљић и додао да очекује да ће изборна кампања протећи у фер и коректној атмосфери.

- Важно је да се испоштују сви демократски принципи и воља грађана да изаберу најбољег кандидата који ће их представљати у наредне четири године - истакао је Смиљић.

ГЛАС: На чему темељите свој оптимизам?

СМИЉИЋ: Подржало ме је шест странака у односу на четири мог противкандидата. У разговору са грађанима примјетна је подршка грађана и из странака које нису званично на мојој страни. Оптимизам се огледа и у ономе што је досадашња власт обећала, а није урадила. За четири године ниједан инвестициони пројекат који је започет, није завршен и сада покушавају то да исправе у кампањи.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас, а не за Ваше противнике?

СМИЉИЋ: Зато што ћу се залагати за љубав и помирење, а против мржње и сукоба у Вишеграду. Најважнији задатак биће да се заустави одлазак младих. Залагаћу се за поштене јавне набавке у интересу грађана, а против било каквог лоповлука и корупције. Такође, важан сегмент биће одговорно трошење и стабилан буџет, а не кредити и расипништво. Залагаћу се за веће запошљавање у привреди, а не подобних кадрова у јавни сектор. На тај начин подићи ћемо ефикасност општинске управе у интересу грађана. Желим Андрићград у Вишеграду, а не Вишеград у Андрићграду. У свом раду посебну пажњу ћу дати континуитету, а не прекидању радова као што је досадашња власт радила. Не желимо више отпадне воде у центру града, због чега ће се више рачуна водити о екологији. И на крају, с обзиром на то да је Вишеград на раскрсници путева, желимо јак туризам као важну привредну грану, а не туризам који троши буџетска средства.

ГЛАС: Који су први потези које ћете повући ако добијете подршку бирача на наредним изборима?

СМИЉИЋ: Први потез биће формирање стручне и квалитетне администрације која ће моћи да испоштује све принципе које сам споменуо у претходном одговору. Најважнији циљ биће помирење Вишеграђана, а онда и реализација конкретних пројеката.

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити дата обећања?

СМИЉИЋ: Гарантујем досадашњим својим радом и подршком коју су ми указали суграђани. Ја то могу, желим и хоћу. Само заједно са свима који желе промјене и који ће бити спремни да поведу Вишеград у бољу будућност. Ово нису само обећања, него и обавезе које морамо испунити за добробит свих Вишеграђана.

Кампања

 

ГЛАС: Шта ће бити окосница Ваше кампање?

СМИЉИЋ: Нећемо се реванширати никоме, али нећу заборавити ни подсјетити на све штетне одлуке за грађане Вишеграда које је донијела власт са СНСД-ом на челу. Поред тога, свим грађанима ћемо промовисати програм који желимо да проведемо у наредне четири године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана