Боројевић: Ојачати приватни сектор

Срна
Боројевић: Ојачати приватни сектор

ДОБОЈ - Народни покрет "Бањалука зове" представио је данас у Добоју кандидате и програмске циљеве овог политичког субјекта за предстојеће локалне изборе.

Носилац листе кандидата за одборнике у Скупштини града Добоја Мирослав Боројевић рекао је Срни да пред грађане излазе са циљевима да се ојача приватни сектор, а растерети јавни, да се укине страначко запошљавање, да локални парламент више спроводи грађанске иницијативе, те да се одговорни послови повјере стручним лицима.

Он каже да развој привреде Добоја претпоставља оснивање индустријских зона, да се Градска управа мора отворити за инвеститоре, и то првенствено домаће, те обезбиједити свима једнаке услове за пословање.

- Заговарамо концепт удруживања средстава више индивидуалних предузетника у једно предузеће - изјавио је Боројевић.

Он каже да своју кампању воде искључиво у непосредном разговору са грађанима и преко "Фејсбук" странице "Покрет слободних грађана" на којој видео садржајима указују на неправилности у трошењу јавних средстава у овој локалној заједници, али и шаљу поруку да се минималним трошковима може успоставити комуникација са грађанима, без непотребног уништавања јавних површина лијепљењем плаката.

Кандидат Дарко Пијуновић као циљ наводи да се утиче на предузетничку свијест грађана, поготово високообразованих, како би се отргли од моралне апатије, те преузели одговорност да струком одговоре на тренутне егзистенцијалне изазове.

Према подацима Централне изборне комисије, на подручју Добоја овјерено је 85 политичких субјеката, од којих 34 независна кандидата, 47 политичких странака и четири коалиције.

Кандидати за градоначелника су Борис Јеринић из СНСД-а, Срђан Тодоровић из СП-а и Цвијан Филиповић из СДС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана