Борислав Бојић: Створићемо амбијент за бољи живот људи

Снежана Тасић
Борислав Бојић: Створићемо амбијент за бољи живот људи

Сфера мог интересовања и политичког дјеловања биће стварање повољног амбијента за бољи живот свих људи у БиХ. Свакако да ћу се залагати за то да се на дневном реду Парламента БиХ нађу животна питања.

Истакао је то у интервјуу "Гласу Српске" носилац листе Српске демократске странке за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у изборној јединици један Борислав Бојић.

* ГЛAС: Колико гласова очекујете?

БОЈИЋ: О томе одлучују искључиво наши бирачи и свака прогноза о броју била би неозбиљна и у овом тренутку заиста преурањена. Странке, коалиције и њихови кандидати треба да се надмећу у фер и демократској утакмици са својим предизборним програмима, а не да се служе грубим нападима и лажним оптужбама. Aко се у предизборној кампањи створи демократска атмосфера, убијеђен сам да ће, 3. октобра, велики број грађана изаћи на биралишта.

* ГЛAС: Шта ће избори донијети становницима Српске?

БОЈИЋ: Не бих се уопште бавио политиком када не бих вјеровао да ће, без обзира на резултате, сваки избори значити додатно учвршћење Републике Српске и њених институција и органа. Не вјерујем да данас у РС постоји релевантна странка која би пристала на било какву уставну редукцију, односно на пренос уставних надлежности на заједничке органе БиХ. Међутим, поред политичке стабилности нама је у овом тренутку пријеко потребан економски развој и већа социјална заштита. То је оно на чему ће СДС стално инсистирати.

* ГЛAС: Шта ћете прво да урадите ако будете у власти?

БОЈИЋ: Сфера мог интересовања и политичког дјеловања биће стварање повољног амбијента за бољи живот свих људи у БиХ. Свакако да ћу се залагати да се на дневни ред Парламента нађу животна питања. Једном за свагда у Предсједништву БиХ, Представничком дому БиХ, Савјету министара БиХ, као и међународни представници морају да схвате да они не могу да одлучују о уставном положају и статусу РС и ФБиХ, већ искључиво ентитетски парламенти. То су постулати на којима почивају односи у БиХ, а на нама је да се у таквим односима боримо за уређење и јачање економије и стварање амбијента за привлачење улагача.

* ГЛAС: Зашто да грађани гласају за Вас и Вашу политичку странку, а не за некога другог? Шта им то нудите?

БОЈИЋ: СДС није нова странка већ на политичком небу битише пуне двије деценије. У најпресуднијим историјским тренуцима СДС је постала заштитник и предводник српског народа у БиХ. Поносни смо на резултате. СДС се од почетка до данас стално жртвовао за РС, а други су на безочан начин трговали интересима српског народа. Надамо се да то препознаје већина грађана и да убудуће неће насједати на јефтине политичке трикове, којима су склоне поједине странке и њихови лидери. СДС, од свог оснивања до данас никада није био дио проблема, већ дио рјешења и тако ће бити убудуће. Ништа се у нашем програму није промијенило од оснивања. Што се тиче економије, СДС има јасан и садржајан програм.

Политички ривали

* ГЛAС: Шта мислите о противничким кандидатима?

БОЈИЋ: Није наше да оцјењујемо друге, већ да водимо демократску кампању и да упознамо бираче са нашим предизборним програмом. Ми у другим странкама и њиховим кандидатима не видимо никакве противнике, већ политичке ривале са којима желимо да се надмећемо у фер и поштеној кампањи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана