БиХ не може бити само по вољи Сарајева

Глас Српске
БиХ не може бити само по вољи Сарајева

НЕВЕСИЊЕ - Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је у Невесињу да БиХ не може бити само оно што мисле бошњачки политичари из Сарајева и нагласио да је његова партија изричито против политике и интеграција које су на штету српског народа, јавила је Срна.

Ђокић је на предизборној трибини СП-а и Партије уједињених пензионера (ПУП) рекао да држава мора имати снаге да се ухвати у коштац са савременим изазовима, да планира, организује и покреће економски развој.

Он је истакао да је Херцеговина важан регион РС и да што прије треба успорити и зауставити расељавање људи из тог дијела Српске, што се најбоље може урадити улагањем у области енергетике, пољопривреде и дрвопрераде.

Говорећи о коалицији СП-а и ПУП-а, Ђокић је рекао да је она природна, јер социјалисти желе да помогну популацији која је најугроженија у Српској.

Предсједник ПУП-а Илија Стеванчевић рекао је да су пензионери својим радом изградили земљу, а да сада живе у крајњој биједи.

- Просјечна пензија је 320 КМ, што је најмање у региону у односу на просјечну плату, и то је недопустиво. ПУП ће се залагати да просјечна пензија буде намјање 55 одсто од просјечне плате у РС - истакао је Стеванчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана