Анастасија Алексић - најмлађи и одборник са највећим бројем гласова

Срна
Foto: Срна

БИЛЕЋА- Двадесетшестогодишња Анастасија Алексић из Билеће биће у наредне четири године најмлађи одборник у Скупштини општине, а уједно је и кандидат који је је освојио највише гласова Билећана на протеклим локалним изборима, будући да јој је повјерење дало 1.159 грађана, што је убједљиво највећи број гласова од свих кандидата.

Алексићева, која је била кандидат на листи СНСД-а, за Срну каже да је овај изборни резултат велики успјех с обзиром на то да је млада, а и нова на политичкој сцени, али и имајући у виду чињеницу да је цјелокупна листа СНСД-а била јака, са 24 озбиљна и квалитетна кандидата.

Анастасија Алексић, која је дипломирани економиста, запослена у Пореској управи Републике Српске - Подручном центру Требиње, истакла је да ће се, прије свега, њен допринос кроз скупштинско дјеловање огледати у подршци свакој доброј инцијативи која ће бити искрена и на добробит њених суграђана.

"Трудићу се да охрабрим младе да се баве предузетничким дјелатностима. Имам велико искуство у писању бизнис-планова за развој малих и средњих предузећа и радо ћу подржати сваку идеју која може створити неко ново радно мјесто", истакла је Алексићева.

Она је рекла да је током кампање и контаката са гласачима видјела да има велику подршку суграђана, а сходно томе очекивала је и да ће резултат бити добар.

Алексићева је истакла да је њен политички пут трасирао њен отац Миљан Алексић, који је био начелник општине Билећа у два посљедња мандата, па велике заслуге за свој успјех приписује управо њему.

"Васпитана сам у патријархалној породици, у духу домаћинске традиције - поштовати свакога, помоћи свакоме, поштено живјети и много радити да би се имало. Ово је мала средина, свако сваког зна, зато за мене овај резултат на изборима није изненађење јер народ се не може преварити", нагласила је Алексићева.

Она је додала да је у кампањи била окружена добрим људима, њеним тимом који јој је помагао и пружао искрену и безусловну подршку.

"Овом приликом желим да им захвалим за труд и уложену енергију која је резултат најбољег изборног резултатата у Билећи. Свим мојим Билећанима искрено и од срца захваљујем за велику подршку на протеклим изборима", каже Алексићева.

Алексићева од нове Скупштине у Билећи очекује много, прије свега, културу дијалога, међусобно уважавање и поштовање и конструктивну расправу ради доношења што квалитетнијих одлука.

"Овај скупштински сазив је прилично подмлађен у односу на претходни, што је јасна порука народа да желе више младих да одлучују. Сматрам то додатном врстом одговорности, а надам се да су и моје младе колеге тога свјесне", рекла је Алексићева.

Она сматра да нови скупштински сазив може имати коректну сарадњу, искрену, засновану на повјерењу и одговорности према људима који су их бирали.

"Увјерена сам да ће одборници СНСД-а радити предано, као и до сада, у интересу свих грађана наше општине", истакла је Алексићева.

Алексићева је рекла да ће током четворогодишњег мандата као одборник у Скупштини општине Билећа покушати да обезбиједи расправу о свим питањима и проблемима које је уочила да муче грађане Билеће, разговарајући са њима током изборне кампање.

Она је навела да у Билећи постоји проблем са ограниченим капацитетом дјечијег вртића, који не може да прими све малишане у предшколско образовање.

"Мораћемо да нађемо средства да се капацитети дјечијег вртића прошире и ријеше проблеми великог броја родитеља. Мој приједлог ће бити и да се пронађе локација за отварање куће жБилећких производа и стваралаштваж, која би на неки начин заинтересовала велики број туриста који пролазе кроз ове крајеве у љетном периоду", рекла је Алексићева.

Алексићева је истакла да ће се у скупштинским клупама заузети и за бољу безбједност грађана Билеће.

"Билећа је на мапи мигрантских кретања и сматрам да морамо повести рачуна о безбједности наших суграђана. Заузећу се да се важне раскрснице и улице покрију видео-надзором. Предложићу да општина оснује паркинг-службу и уреди паркирање у ужем центру Билеће", навела је Алексићева неке од својих одборничких циљева.

Она сматра да је за бољитак Билеће и живота њених грађана потребно, прије свега, стабилизовати политичке прилике у овој локалној заједници.

Према њеном мишљењу, општина би требала да се јасно одреди на који начин може да буде подршка потенцијалним инвеститорима и да се размишља у правцу отварања индустријске зоне са неопходном инфраструктуром.

"Ово је нешто о чему ћемо морати расправљати. Велику развојну шансу видим у производњи еко-хране, нарочито када се узме да је Билећа на путу важних туристичких дестинација у окружењу", напоменула је Алексићева.

Алексићева сматра да је за бољитак и промјене у општини неопходно да се на боље мијењају и њени грађани како би заједничким радом допринијели напретку и просперитету Билеће.

"Сматрам да сви ми који овдје живимо морамо на неки начин бити амбасадори Билеће у окружењу", поручила је Алексићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана