Aко нема РС овдје ћемо бити исељенички народ

Глас Српске
Aко нема РС овдје ћемо бити исељенички народ

БAЊAЛУКA - Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик нагласио је да СНСД није дозволио да српски народ у РС остане без идентитета и властите безбједности.

- Само РС омогућује да ми овдје живимо, а ако нема РС ми ћемо овдје бити исељенички народ - истакао је Додик у недјељу увече на предизборном скупу СНСД-а у бањалучкој МЗ Бронзани Мајдан, јавила је Срна.

Додик је нагласио да је Српска успјела да одговори на изазове економске кризе, као и да за штету од поплава које су захватиле РС у протеклом времену издвоји више од 300 милиона марака.

- РС је властитим снагама успјела да санира те проблеме и данас имамо једну од најстабилнијих економија у региону - истакао је Додик.

Он је напоменуо да је РС успјела да стабилизује и Рафинерију нафте у Броду и најавио преговоре о додатном запошљавању 500 нових радника, улагањима Русије у износу од око 300 милиона евра и изградњом гасовода "Јужни ток" према РС.

Говорећи о резултатима рада Владе РС на чијем је челу у протекле четири и по године, Додик је рекао да је Влада у здравство РС уложила више од 300 милиона марака, у пољопривреду 400 милиона марака, а прије два дана отписала је 30 милиона марака дуговања пољопривредницима РС, плус субвенције.

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Небојша Радмановић рекао је да захваљујући посланицима СНСД-а у Парламенту БиХ ништа није прошло што је против интереса РС.

Носилац листе СНСД-а из изборне јединице један за Парламент БиХ Никола Шпирић рекао је да је СНСД за четири године показао да је могуће водити политику у БиХ без преноса надлежности.

- У протеклом периоду потписали смо споразум о стабилизацији и придруживању, постали нестална чланица Савјета безбједности УН, испунили 174 услова да би крајем године грађани у БиХ били грађани Европе - истакао је Шпирић.

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину РС из изборне јединице два Игор Радојичић рекао је да је СНСД поносан на политичку стабилност и јединство РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана