Званичници Српске честитали славу града Бањалуке- Спасовдан

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА -Званичници Српске честитали су бањалучком руководству као и свим Бањалучанима славу града - Спасовдан са жељом да највећи град у Републици Српској настави да се развија.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Спасовдан, крсну славу Бањалуке, те пожелио да прослава допринесе јачању заједништва и превазилажењу политичких несугласица с циљем наставка развоја града, као администартивног, академског, привредног, научног, културног и спортског центра Српске, на добробит свих њених грађана.

"Упућујем искрене честитке поводом крсне славе Града, Вазнесења Господњег Спасовдана. Желим вам да овај велики празник прославите у срећи, миру, благостању и духу православне традиције", навео је Чубриловић у честитки упућеној градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу, предсједнику Скупштине града Бањалуке Младену Илићу, те управи Парохије бањалучке.

Чубриловић је честитку упутио у име Народне скупштине Републике Српске и у своје име и свим одборницима, свештенству Парохије бањалучке и грађанима Бањалуке.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је Спасовдан - крсну славу Бањалуке, те изразила увјерење да ће овај град као политички, административни, финансијски, културни и образовни центар Српске, наставити путем развоја и, као отворен и пријатељски, биљежити напредак на свим пољима.

"Поводом великог хришћанског празника Вазнесења Господњег – Спасовдана, грађанима и руководству Града Бањалуке, упућујем најсрдачније честитке, са жељом да крсну славу прославите у миру, здрављу и срећи", наводи се у честитки.

Цвијановићева је поручила да и овај празник, уз поштовање богате традиције и обичаја српског народа, буде водиља за стварање што бољег и квалитетнијег живота, у интересу свих њених становника и Републике Српске.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу и предсједнику Скупштине града Младену Илићу, као и свим Бањалучанима славу града - Спасовдан са жељом да највећи град у Републици Српској настави да се развија и оправдава епитет модерног административног, културног, туристичког, спортског и урбаног центра.

- Бањалука је од великог значај за Републику Српску и задовољство ми је што је у протеклом периоду, захваљујући прије свега републичким институцијама, израсла у једну од омиљених дестинација многима. Реализовали смо низ капиталних пројеката који су омогућили бољи живот Бањалучана и жеља ми је да се настави даљи развој Бањалуке на опште задовољство - истакао је Додик поводом славе града Бањалука.

Он је пожелио да крсна слава Спасовдан буде обиљежена у здрављу и весељу, да се његују српски обичаји и очува традиција, а Бањалука да настави да се развија на добробит њених грађана и за љепше сутра будућих генерација чији је опстанак на овим просторима приоритет Републике Српске, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку поводом крсне славе града Бањалука – Спасовдана, те изразио увјерење да ће овај град, са свим својим културним, привредним и туристичким потенцијалима, наставити пут развоја, а године које предстоје бити у знаку његовог још интензивнијег напретка и просперитета.

Вишковић је честитку упутио грађанима Бањалуке, градоначелнику, предсједнику Скупштине града и одборницима, те пожелио да овај празник, уз поштовање богате традиције и вриједности на којима почива, буде водиља за стварање што бољег живота у највећем граду Републике Српске за све њене грађане.

"Уз увјерење да ћете, као и до сада, уз подршку институција Републике Српске наставити путем стварања што квалитетнијег живота у Бањалуци, још једном вам упућујем срдачне честитке", наводи се у честитки премијера Вишковића.

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић честитао је крсну славу града Бањалуке - Спасовдан, изразивши наду да ће овај град наставити да се развија на добробит свих грађана.
Радмановић је честитку упутио градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу и свим грађанима Бањалуке.

"Захваљујући вишегодишњем изузетном залагању локалних и републичких власти, као и њених грађана, Бањалука је данас отворен, модеран и развијен центар који повезује људе, градове, али и државе и народе", навео је Радмановић у честитки.

Бањалука ће сутра, уз богат културно-умјетнички програм, обиљежити крсну славу града Вазнесење Господње - Спасовдан.

Славу града, која је уједно и слава Саборног храма Христа Спаситеља, обиљежиће заједно – Град Бањалука и Српска православна црква – Парохија бањалучка. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана