ЖРС: У току отклање квара на пружном прелазу Врбања у Дебељацима

Срна
ЖРС: У току отклање квара на пружном прелазу Врбања у Дебељацима

ДОБОЈ - На пружном прелазу Врбања у насељу Дебељаци код Бањалуке у току је отклањање квара на сигнално-сигурносном уређају, па је свјетлосно-звучна сигнализација искључена, полубраници подигнути, саопштено је из "Жељезница Републике Српске" (ЖРС).

Из ЖРС наводе да жељезничко особље у оваквим ситуацијама поштује прописане процедуре уз појачан опрез, те да безбједност одвијања саобраћаја на путном прелазу није угрожена.

Машиновође током трајања радова поступају по прописима и да возове обавезно заустављају испред путног прелаза, те након тога звучним сигналом упозоравају возаче друмских возила да се зауставе.

Упућен је апел да сви учесници у саобраћају поштују саобраћајне прописе, да буду одговорни према себи и другима, те да се обавезно зауставе испред путног прелаза и да безбједно, након преласка пруге, наставе вожњу.

-Са циљем истинитог и објективног информисања јавности, молимо медијске куће, информативне портале као и кориснике друштвених мрежа, да се за све потребне информације обрате директно ЖРС и да не пласирају дезинформације које могу довести до непотребног узнемиравања грађана и нетачним наводима не покушавају нарушавати углед „Жељезница Републике Српске" - наводи се у саопштењу.

Из ЖРС истичу да воз у саобраћају увијек има предност и да други учесници у саобраћају требају да се зауставе испред путног прелаза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана