Зрнићева дала оставку на мјесто директора ОШ "Бранко Радичевић"

ГС
Зрнићева дала оставку на мјесто директора ОШ "Бранко Радичевић"

БАЊАЛУКА - Директорица Основне школе "Бранко Радичевић", Наташа Зрнић кадар Уједињене Српске, дала је оставку на ту позицију.

Иако није хтјела да коментарише ове наводе, "Независне" сазнају да су разлози оставке приватни проблеми.

У Министарству просвјете и културе РС су потврдили да је Зрнићева обавијестила ово министарство да подноси неопозиву оставку на функцију директора ове основне школе и то из приватних разлога.

- Министарство просвјете и културе РС ће спровести законом предвиђену процедуру  у овом случају - рекли су у овом министарству.

Како незванично сазнајемо, на њено мјесто као вршилац дужности директора би највјероватније требало да сједне Синиша Рендић, тренутни директор ОШ "Свети Ћирило и Методије" у Пискавици, такође кадар Уједињене Српске.

Рендић је у разговору за "Независне" рекао да нема коментара, те да није упознат са овом ситуацијом.

Зрнићева је на мјесто вршиоца дужности директора ове најбројније основне школе у РС дошла у новембру прошле године, када је тадашња директорица Дарија Мићић, кадар Демоса, након истека мандата од четири године формално разријешена дужности.

На мјесту директора Зрнићева је била од 1. фебруара ове године, након што је истекао период од 90 дана током којег је била вршилац дужности директора.

Боран Босанчић, одборник из реда Демоса, рекао је да је Демос заинтересован да у овој школи директор опет буде кадар ове политичке партије, али да то зависи од коалиционих договора.

-Ми бисмо радо предложили Дарију Мићић за директора ове школе, али морам да кажем да је у току усаглашавање договора са коалиционим партнерима- рекао је Босанчић.

Додао је да сматра да би, када су у питању интереси школе, без обзира на страначке припадности, Мићићева била најбоље рјешење.

Милан Петковић, предсједник Градског одбора Уједињене Српске, није хтио ништа коментарисати о оставци Зрнићеве.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана