Зоран Талић угостио званичну делегацију Београда: Искористити прилику за додатно зближавање са Србијом

Срна
Зоран Талић угостио званичну делегацију Београда: Искористити прилику за додатно зближавање са Србијом

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић истакао је одличну сарадњу са Београдом, након што се састао са руководством овог града, те оцијенио да треба искористити сваку прилику да се додатно зближе Србија и Република Српска.

“Тиме учвршћујемо темеље за још бољу сарадњу и бољу будућност нашег региона”, оцијенио је Талић након што је угостио замјеника градоначелника Београда Горана Весића и предсједник Скупштине града Николу Никодијевића.

Званичници два братска града сусрет су искористили и за разговор о локалним и регионалним политичким и еконмским темама, саопштено је из Скуштине града Бањалука.

Весић је рекао да Београд сарађује у многим областима са Бањалуком и да ту добру сарадњу само треба надограђивати.

“Овде долазимо међу пријатеље, то су два српска града. Сутра ћемо предложити и неке чвршће облике сарадње, а сарађујемо у многим областима које могу да привуку бројне инвестиције. Тако треба да се настави и у будућности”, додао је Весић.

Никодијевић је навео да је Бањалука увијек била добар домаћин и партнер за сарадњу.

“Учествујемо у реализацији многобројних пројеката које се тичу и Београда и Бањалуке. Сваки пут када дођемо овде, осећамо се као да смо код куће, а не у гостима”, рекао је Никодијевић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана