Зоран Поповић, будући предсједник бањалучке Скупштине: Радићемо као и до сада

Милош Васиљевић
Зоран Поповић, будући предсједник бањалучке Скупштине: Радићемо као и до сада

БАЊАЛУКА – Нови предсједник Скупштине града Бањалука биће одборник СНСД-а Зоран Поповић који за “Глас Српске” каже да је још рано говорити о плановима и очекивањима у наредном периоду.

- Одлука је донесена, сада треба да прођу све процедуре. Сигурно је да ћемо радити као и до сада и да ћемо, гдје је то могуће, радити на унапређивању да би било још боље - рекао је Поповић.

Именовање Поповића за предсједника Скупштине града биће на дневном реду сједнице 16. фебруара, рекао је шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Драгослав Топић.

- Именовање Поповића биће једна од првих тачака дневног реда, тако да ће он предсједавати наредној сједници Скупштине града - каже Топић.

Дужност предсједника локалног парламента привремено обавља Саша Чудић. Он је за “Глас Српске” казао да је избор првог човјека Скупштине града ствар коалиционог договора те да СНСД треба да одлучи.

- Желим успјешан рад и све најбоље будућем предсједнику Скупштине града Зорану Поповићу. У складу са Статутом и пословником Скупштине града обављао сам дужност предсједника, а како сам радио нека оцијене одборници и јавност - рекао је Чудић.

Шеф клуба одборника Уједињене Српске (УС) Невен Станић рекао је за “Глас Српске” да се нада да ће већ на наредној сједници Скупштине града бити завршено именовање.

- То је кадровско рјешење СНСД-а и као коалициони партнери пружамо пуну подршку, не видимо ту никакав проблем. И претходни предсједник Скупштине града Младен Илић кадар је СНСД-а - рекао је Станић.

Скоро четири мјесеца чекало се на избор новог предсједника Скупштине града након што је Младен Илић на општим изборима у октобру 2022. године освојио, а потом и прихватио, мандат у Народној скупштини Републике Српске.

Прије Поповића у јавности су се спомињала још нека имена, између осталих, и доктор Станислав Палија, који је одбио ову функцију.

Зоран Поповић је одборник СНСД-а у Скупштини града, а до августа 2021. године био је директор бањалучког “Водовода”.

 

С предсједником Градског одбора СНСД-а у Бањалуци др Владом Ђајићем и одборницима у Скупштини града Драгославом Топићем и Срђаном Амиџићем разговарао сам о актуелним питањима у граду, те смо договорили да нови предсједник Скупштине града буде Зоран Поповић. pic.twitter.com/1VrJFCES1z

— Милорад Додик (@MiloradDodik) February 9, 2023

 

Да ће Поповић бити нови предсједник градског парламента први је јуче на “Твитеру” објавио предсједник СНСД-а Милорад Додик.

- С предсједником Градског одбора СНСД-а у Бањалуци др Владом Ђајићем и одборницима у Скупштини града Драгославом Топићем и Срђаном Амиџићем разговарао сам о актуелним питањима у граду те смо се договорили да нови предсједник Скупштине града буде Зоран Поповић - навео је Додик, објавивши фотографију са Ђајићем, Топићем и Амиџићем.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана