Значајна помоћ за рјешавање проблема вишечланих породица

Срна
Значајна помоћ за рјешавање проблема вишечланих породица

БАЊАЛУКА - Мјесечна помоћ од 750 КМ значиће много, посебно за вишечлане породице које се суочавају са многобројним проблемима, а можда ће спријечити одлазак младих из Српске, сматра мајка четворо дјеце Александра Крндија /40/ из Бањалуке.

Мајка једне дјевојчице и три дјечака у изјави за Срну поздравља најаву српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да ће сваки мјесец породице са четворо и више дјеце са незапосленим родитељем добијати новчану помоћ од 750 КМ.

"Позитивно гледам на ову најаву, свака држава у Европи чак и предсједник Србије Александар Вучић даје мајкама помоћ", рекла је Крндија.

Она је истакла да је ова иницијатива позитивна одлука, али да се треба спровести трајно, да све жене буду некако подстакнуте.

"Ако сам родила четворо, петоро дјеце, а не радим, ја сам тој држави дала пуно, себи сам прво родила дјецу, али ће сутра та држава имати интереса ако раде у тој држави и живе у њој", рекла је Крндија.

Она сматра да ова иницијатива иде у смјеру заштите прво те дјеце која живе са мајком која је незапослена.

"Имам близанце, дјечаке од четири године и сина и кћерку који иду у школу имају девет и десет година, треба их обући, нахранити, одшколовати. Реално требала би држава да стане на страну мајки које су родиле четворо и више дјеце", рекла је Крндија.

Она каже да би значило много када би се за мајке четворо и више дјеце обезбиједила пензија као трајно рјешење.

Крндија је незапослена, док је супруг /47/ на боловању због обољења кичме, а ради као возач.

Мјесечна помоћ од 750 КМ односи се на све породице у Српској које имају четворо и више дјеце, а чији је један родитељ незапослен. То је договор српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић и предсједника Владе Српске Радована Вишковића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана