Зимзоград: Зимска чаролија мами малишане

Данијела Стоканић
Зимзоград: Зимска чаролија мами малишане

Бањалука - Сјај новогодишње чаролије намамио је јуче мноштво малишана, који су са својим родитељима, бакама и дједовима посјетили "Зимзоград" на Тргу Крајине.

Манифестација је отворена у суботу увече спектакуларним спуштањем Дједа Мраза на сајли са робне куће "Боска" и паљењем свјећица на великој јелки. На 40 штандова посјетиоцима су понуђени специјалитети традиционалне кухиње, уз неизбјежне топле напитке.

- Позивам све посјетиоце да празнике проведу у магији туристичке понуде града. Ова манифестација има туристички, привредни, забавни и културни карактер. За разлику од лани, ове године је и боља организација, уз богатији садржај - рекао је градоначелник Слободан Гаврановић, приликом отварања манифестације.

Додао је да су грађани, као и многи туристи прошле године, изузетно добро прихватили "Зимзоград", што су потврдиле поруке које су свакодневно стизале на сајт града.

- Понуда је била веома добра, а посјета изузетна. И ове године постоји интересовање домаћих привредника од Херцеговине до приједорске регије - истакао је Гаврановић.

Директор Туристичке организације Бањалука Остоја Барашин је казао да "Зимзоград" много значи граду, јер је ово период када дође највише туриста.

- Сигуран сам да ће ово бити додатни стимуланс да туристи дођу у Бањалуку и да уживају у садржају "Зимзограда" - истакао је Барашин.

Портпарол компаније "м:тел" Милица Стојаковић је рекла да је ово прилика да најмлађи посјетиоци уживају у "зимској кугли", у којој ће боравити Дједа Мраз, те да је "м:тел" обезбиједио поклоне за посјетиоце манифестације.

"Зимзоград" су организовали Туристичка организација Бањалука и Агенција "Минт", уз подршку компаније "м:тел", која је генерални спонзор манифестације.

Десетогодишња Наташа П.  је казала да је са нестрпљењем чекала да се отвори и овогодишњи "Зимзоград", јер се са другарима прошле године веома добро проводила.

- Највише ме је одушевио Дједа Мраз који се спуштао са крова. На тренутак сам се уплашила да ће му се нешто десити па нећу успјети да се са њим сликам у сњежној кугли - рекла је Наташа и додала да јој је посебно драго да ће ове године имати и клизалиште.

"Зимзоград" ће бити отворен до 6. јануара 2015. године.

Вино

Бањалучанка Дајана Кнежевић је рекла да је "Зимзоград" и ове године испунио њена очекивања.

- Напокон је и наш град добио овакво нешто - рекла је Кнежевићева и кроз шалу додала да јој се највише свидјело кувано вино.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана