Зимска идила очарала стотине малишана

Александар Стојановић
Зимска идила очарала стотине малишана

БАЊАЛУКА - Осмијеси, граја и добро расположење најмлађих суграђана у суботу увече обасјали су просторије Дјечијег позоришта РС, чиме је свечано отворена зимска идила “Сњешково”.

Стотине нестрпљивих малишана дочекали су Дједа Мраз, Свети Никола, чаробњак Мерлин и Сњешко Бијелић који су им отворили врата простора украшеног мотивима зиме, стотинама лампица и украса који ће у наредних 15 дана Дјечије позориште претворити у најљепшу зимску причу у граду.

На отварању “Сњешкова”, као и претходних година, за добру забаву малишана побринуо се дјечији хор “Врапчићи”, а посебно одушевљење дјевојчица и дјечака изазвао је Дједа Мраз који им је дијелио слаткише и књиге.

Организатори догађаја поручили су да наредних дана малишани могу, од 11 до 20 часова, очекивати богат програм.

А- Сваке године “Сњешково” посјети око 10.000 малишана, а надамо се да ће исти случај бити и овај пут. Најважније је да свако дијете ужива и доживи зимску чаролију на најљепши начин - казали су организатори.

Озарена лица и одушевљење најмлађих суграђана најбољи су доказ да је “Сњешково” још једном успјело да направи чаролију која је постала препознатљива у граду, али и региону.

Одушевљење нису крила ни дјеца, али ни родитељи, баке и деке који су заједно са малишанима присуствовали свечаном отварању.

- Простор је заиста предивно уређен, а програм је фантастичан и наша дјеца уживају, а то је доказ да је пројекат успио - казала је мајка двоје малишана Марина С.

Дјечак који се представио као Ђорђе казао је да је пресрећан што је имао прилику да се дружи са Дједа Мразом и Светим Николом.

- Од Дједа Мраза сам добио слаткиш, а од Светог Николе књигу. Веома сам срећан што сам се заједно са својим другарима дружио и са чаробњаком Мерлином, Сњешком Бијелићем и Машом - казао је Ђорђе.

Традиционална манифестација “Сњешково” задржаће се у граду на Врбасу до 30. децембра, а малишане свакодневно очекују бројни догађаји и радионице.

Као и претходних година, улаз је бесплатан, а о програму сви заинтересовани могу да се распитају на званичним интернет страницама или у просторијама “Сњешкова”.

 

Сутра у “Сњешкову” 


Трећи дан у градској зимској чаролији, као и претходни, почеће у 11 часова манифестацијом “С као Сњешко, С као слаткиш”, а од 13 часова предвиђено је осликавање лица најмлађих.

- Од 18 часова малишани ће моћи да нам се придруже у умјетничкој радионици “Чаробне теглице” са Мајом Додиг. Добра забава и учење нових вјештина су загарантовани - казали су организатори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана