“Зимска бањалучка трансверзала 2020” у недјељу: Пјешке од подножја Бањ брда до Шибова

И. Б.
“Зимска бањалучка трансверзала 2020” у недјељу: Пјешке од подножја Бањ брда до Шибова

Бањалука - Планинарско друштво “Козара” организује традиционалну планинарску акцију “Зимска бањалучка трансверзала 2020”, која ће се одржати у недјељу са почетком у девет часова.

Први човјек ове смотре Југослав Вуковић казао је да је ријеч о манифестацији која се одржава већ осам година и која окупља велики број планинара, љубитеља природе, авантуристичких спортова и рекреативаца.

- Планирано је да кренемо од фабрике обуће “Бема”, преко Рајнеровог врела и Трешњика до споменика на Бањ брду. Потом ћемо се спуштати до Српских топлица, те прећи ријеку Врбас како бисмо дошли у кањон Сутурлије. Крајњи циљ нам је долазак у Планинарски дом “Шибови”, гдје ћемо се одморити и угријати уз топле напитке - рекао је Вуковић.

Додао је да је стаза средње захтјевна, те да зависно од временских услова ова манифестација окупља од 150 до 250 учесника.

- Главни циљ планинарења је жеља да се пробуди свијест људи о важности здравог начина живота, али и да се укаже на благодети које природа пружа човјеку. Желимо да нам се придружи што више суграђана, а око 17 часова је планиран крај нашег дружења - казао је Вуковић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана