Зеницa: Малољетник ножем избо младића

Сања Амиџић
Зеницa: Малољетник ножем избо младића

Зеница - Малољетни Х. А. (17) из Зенице ухапшен је због сумње да је ножем убо у стомак суграђанина Бенариса Халиловића (21) и тешко га повриједио током туче у тоалету тржног центра "Џанановић" у Зеници.

Крвави обрачун догодио се у четвртак у 17.15 часова.

Малољетном Х. А. у тучи је лакше повријеђена рука и он је након указане љекарске помоћи спроведен у зеничку полицију ради криминалистичке обраде.

Повријеђени Халиловић је задржан на лијечењу у болници.

У овој здравственој установи рекли су да Б. Х. има убодну рану на стомаку, посјекотине подлактице и бутине на подручју слабине.

- Пацијент је након указане љекарске помоћи смјештен у хируршко одјељење ради даљег лијечења. Његово здравствено стање за сада је стабилно - казали су у зеничкој болници.

Према незваничним информацијама, до обрачуна је дошло након краће сваће двојице младића у тоалету који се налази у приземљу поменутог шопинг центра. Током туче сумња се да су обојица учесника имали ножеве. Зашто је дошло до окршаја и шта се ту заиста догодило, биће познато након полицијске истраге.

У Министарству унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона рекли су да је полиција након увиђаја наставила истрагу на расвјетљавању овог случаја.

- Више информација биће познато наредне седмице - казали су у овом МУП-у.

Да су се слични напади дешавали и раније у Зеници говори податак да је лани у овом периоду ножем нападнут Е. М. (21) из Зенице. Њега је тада непозната особа пресрела у улици Мухамеда Сеида Сердаревића и затвореном чакијом посјекла га по глави, након чега је побјегао. На срећу, младић је тада само лакше повријеђен.

Пуцњаве

Да је Зеница постала један од градова гдје се дешавају отворени обрачуни на улици и јавним мјестима говори податак да је прије неколико дана Берис Ђераховић ухапшен након што је хицем из пиштоља у ногу ранио суграђанина Аднана Касаповића (25) у зеничком насељу Блатуша. Због чега је Ђераховић пуцао у комшију још није утврђено. Само петнаестак дана раније испред ноћног бара "Истанбул" рањен је Арнел И.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана