Жељезнице Републике Српске демантовале наводе Драшка Станивуковића

Г.С.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА – Жељезнице Републике Српске су демантовале наводе Драшка Станивуковића, градоначелника Бањалуке, који је рекао да је највећи град у Српској финансијски учествовао у модернизацији пружних прелаза у Приштинској и у Подгоричкој улици.

„Осигурање путног прелаза 'Залужани' је самостални пројекат Жељезница Републике Српске, који је завршен 2023. године, а чија укупна вредност износи пола милиона конвертибилних марака, финансиран је искључиво из властитих средстава Жељезница Републике Српске. Град Бањалука није финансијски учествовао у овом пројекту. Жељезнице Републике Српске су током 2022. године потписале споразум са градом Бањалука о осигурању путног прелаза 'Подгоричка', као и укидању два неусловна путна прелаза на подручју Бањалуке за шта је Град Бањалука планирао финансијска средства“, навели су из јавног предузећа.

Додали су да су све своје обавезе из овог споразума испуниле.

„Чека се да своје обавезе испуни и Град Бањалука, како би се кренуло у реализацију планираних активности. Искрено нам је жао ако градоначелник Бањалуке превасходно од стране својих служби, није адекватно информисан о свим акивностима, те је брзоплето изашао са овом заиста неистинитом информацијом, која нажалост унижава залагање и настојање Жељезница Републике Српске које унапређење, модернизацију и подизање вишег нивоа безбедности на путним прелазима, реализују у складу са финансијским могућностима и планом активности на повећању безбедности одвијања друмског и жељезничког саобраћаја преко путних прелаза. Такође, квар на електронском уређају осигурања путног прелаза 'Залужани' који је узрокован ванредним догађајем и бахатим понашањем возача друмског возила, отклоњен је брзом реакцијом надлежних служби Жељезница Републике Српске и пуштен у редован рад у понедељак, 5. фебруара“, истакли су из Жељезница Републике Српске, преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана