Због змија интервенисали 200 пута

Ј. П.
Због змија интервенисали 200 пута

Бањалука - Оперативни тимови предузећа "Еко-бел" на позив грађана интервенисали су у току љета око 200 пута и уклањали змије из дворишта и кућа.

- У већини случајева није се радило о змијама отровницама. Углавном су то биле бјелоушке и водене змије које смо затицали уз водотоке, али оне нису отровне. Ипак, био је и мањи број шарки, које су отровне - рекао је директор предузећа "Еко-бел" Владимир Шушњар. Из овог предузећа кажу да је мали број ових позива стигао и од комуналних инспектора.

Шушњар је истакао да су највише позива запримили из приградских насеља, док је било и оних из ужег центра града.

- Звали су нас и из насеља Долац, Побрђе, Лауш, Паприковац и Петрићевац - казао је Шушњар.

Додаје да и даље примају позиве грађана, иако знатно мање, и савјетује грађанима да редовно косе траву и уређују дворишта.

- Грађани би нас сигурно чешће звали, да сами не морају да плате уклањање змија или превентивне мјере заштите од змија. Раније је град плаћао ове услуге, па смо имали знатно више посла, сада се већина грађана сама одлучи да уклони змију из куће или дворишта, а многи због неуредности својих дворишта призивају ове гмизавце - рекао је Шушњар.

Из Градске управе су рекли да због недостатка средстава град није у могућности да финансира уклањање змија, као што је то рађено претходних година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана