Због обиљежавања Дана Републике обустава саобраћаја, алкохол забрањен у више кафића

Н. Б.
Због обиљежавања Дана Републике обустава саобраћаја, алкохол забрањен у више кафића

Бањалука - Због обиљежавања Дана РС градоначелник Игор Радојичић донио је одлуку којом се 9. јануара привремено забрањује рад појединих пословних простора и угоститељских објеката, али и точење алкохолних пића у више кафића, док ће у неколико улица бити обустављен саобраћај.

Овом одлуком забрањен је рад пословних простора и угоститељских објеката у Робној кући "Боска", као и оних у Алеји Светог Саве, од раскрснице са Гундулићевом до раскрснице са Булеваром војводе Петра Бојовића.

Алкохол се неће смјети точити у кафићима у улици Краља Петра Првог Карађорђевића, у дијелу од раскрснице са улицом Тржничка и Булеваром цара Душана до раскрснице са улицом Олимпијских побједника, у улицама Олимпијских побједника, Милана Тепића, Книнској и Марије Бурсаћ, парку "Петар Кочић" односно "Стакленцу", у улици Веселина Маслеше до раскрснице са улицом Српска, гледано из смјера Трга Крајине, те у улицама Јеврејска, Гајева и Ивана Фрање Јукића.

Због прославе ће 8. јануара од 13 до 16 часова бити обустављен саобраћај у улици Краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од Олимпијских побједника до "Екватора", као и у Видовданској и у Книнској улици.

Саобраћај ће 9. јануара од осам до 18 часова бити обустављен у улици Краља Петра Карађорђевића, на дијелу од Олимпијских побједника до Алеје Светог Саве, а на дијелу од Алеје Светог Саве до Булевара цара Душана од осам часова 9. јануара до два часа 10. јануара.

- Возила неће моћи саобраћати ни у Видовданској ни Книнској улици од осам часова 9. јануара до два часа 10. јануара, а у Алеји Светог Саве, на дијелу од Гундулићеве улице до Булевара српске војске, од 15 до 19 часова у понедјељак - рекли су у Градској управи. Додали су да ће 9. јануара бити затворени паркинзи код РТРС-а, "Краша", "Паласа", на старој аутобуској станици, код "Акване" и испред Банке Српске.

Доћи ће и до корекције траса јавног превоза путника 8. и 9. јануара, а аутобуси ће редуковати и број полазака.

Радно вријеме апотека, амбуланти и трговина биће измијењено за божићне празнике и Дан Републике. Апотека "1. мај" дежураће 24 часа. У Служби породичне медицине радиће тимови на Поликлиници и у Платоновој улици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана