Због дуговања Града више од 100 особа са инвалидитетом остаје без помоћи

СРНА
Због дуговања Града више од 100 особа са инвалидитетом остаје без помоћи

БАЊАЛУКA - Град Бањалука дугује Хуманитарној организацији "Партнер" 57.411 КМ на име реализованих услуга персоналне асистенције за особе са инвалидитетом и помоћ старим лицима за децембар 2023. године и неусвајање ребаланса градског буџета не може бити оправдање за ову ситуацију, саопштено је из ове организације.

Извршни директор "Партнера" Вања Чолић навела је да ће због ових дуговања више од 100 особа са инвалидитетом и старих лица које зависе од свакодневне помоћи другог лица остати без помоћи асистената и његоватеља.

Чолићева је додала да је запослених 38 асистената и његоватеља који пружају услуге посљедњу плату примило 15. децембра прошле године.

"Захтијевамо хитно од Града Бањалуке, Скупштине града, градоначелника, Центар за социјални рад Бањалука да свако у својој надлежности преузму одговорност и ријеше наш проблем по хитном поступку, односно да у понедјељак, 29. јануара, уплате 57.411 КМ на рачун Хуманитарне организације `Партнер` како би наши радници могли добити своју зарађену децембарску плату", поручила је Чолићева. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана