Завршница Лиге такмичења основних и средњих школа: У пет спортова снаге одмјерава 99 екипа

Ј. Т.
Завршница Лиге такмичења основних и средњих школа: У пет спортова снаге одмјерава 99 екипа

БАЊАЛУКА - Град у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске, школама и професорима организује Лигу такмичења основних и средњих школа у кошарци, одбојци, малом фудбалу, рукомету и шаху.

- Ово такмичење је једно од најмасовнијих такмичења школског спорта у Српској и БиХ, које се организује од децембра до марта. До пандемије у њему је учествовало око 140 школских екипа те се у просјеку се играло око 450 утакмица - казали су из Градске управе.

Ове школске године у Лига такмичењима учествује 99 екипа.

Завршницу по групама обишла је и савјетница градоначелника за културу и социјалну политику Мирна Савић-Бањац, која је истакла да ће град у својим могућностима увијек подржати развој школског спорта.

- У разговору са професорима физичког васпитања и спорта најавили смо организацију експерименталног школског такмичења у пливању и ватерполу, као наставак популаризације школског спорта у Бањалуци. У наредним данима координатори Лиге такмичења и бањалучке регије ће школама и професорима дати више информација око саме организације овог такмичења - рекла је Савић-Бањац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана