Завршетак изградње спортске дворане и терена на Лаушу до краја августа

Сара Бојанић
Завршетак изградње спортске дворане и терена на Лаушу до краја августа

БАЊАЛУКА - Ученици ОШ “Свети Сава”, клубови и становници Лауша с нестрпљењем ишчекују завршетак изградње спортске дворане и вањског игралишта у том насељу, а камиони и багери су свакодневно на терену, да би тај посао био готов до краја августа.

Ученицима би од наредне школске године требало да буду на располагању дворана, као и терен, које ће користити и спортски клубови за тренинге.

У Градској управи кажу да је уговором планирана изградња сале и нови терен са трибинама, али и обнова дијела сале која ће бити у функцији новопројектоване дворане.

- У току су машински и занатски радови на дијелу постојећег објекта који ће бити у функцији спортске сале, као и набавка материјала и израда кровних носача - казали су из надлежног одјељења за комуналне послове.

Планираном динамиком радови теку и на вањском игралишту гдје је изграђен већи дио трибина.

- За изградњу ових објеката коришћени су најсавременији материјали, који ће задовољити услове енергетске ефикасности предвиђених за овакву врсту објеката - навели су из надлежног одјељења.

Првобитан план за завршетак радова био је предвиђен за крај прошле године, а у Градској управи кажу да су се сусрели са великим изазовом који се тиче крова спортске дворане па је због непредвиђених потешкоћа дошло до пролонгирања рока завршетка радова.

- Због измјене пројекта у дијелу главног кровног носача приступили смо измјени пројектне документације, која је захтијевала и измјену грађевинске дозволе па је нови рок за завршетак посла 26. август - навели су из одјељења комуналних послова.

Ученици и омладина с нестрпљењем ишчекују нови простор који ће омогућити боље услове за наставне активности и тренинге.

Мајка ученице која похађа ОШ “Свети Сава” Мира Башић рекла је да је изградња нових спортских објеката од великог значаја за ђаке ове школе, а како истиче, и многи становници се надају да ће слободно вријеме моћи да проводе у рекреацији на терену.

- Дуго смо чекали да почне реновирање школске сале. Дјеци је то веома значајно, а и многи талентовани спортисти добиће одличне услове за тренирање - рекла је Башићева.

Нови пројекти

С циљем стварања бољих услова за живот становника Лауша планирана су и друга улагања у инфраструктурне пројекте, чија укупна вриједност прелази 3,5 милиона марака. Ријеч је о изградњи канализације, секундарне водоводне мреже те санације улица - саопштили су из Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана