Завршенa ванреднa сједница Скупштине града Бањалука: Превозници ће добити субвенције од 1,2 милиона КМ

Јелена Танацковић
Foto: Град Бања Лука

БАЊАЛУКА - Ванредна сједница Скупштине града Бањалука завршена у рекордном року. Одборници су усвојили тачку о субвенцијама јавног градског и приградског превоза од 1,2 милиона КМ, а градоначелник Драшко Станивуковић је повукао приједлог одлуке о субвенцијама трошкова даваоцима услуга у јавном градском и приградском превозу путника на подручју Бањалуке од 500.000 КМ.

Предсједник Скупштине града Младен Илић рекао је да предлагач повукао ту тачку дневног реда.

- Сви одборници су гласали о једној тачки дневног реда, гдје су једногласно одлучили о превозу - рекао је Илић.

Истакао је да су тачке које су скинуте углавном политичке теме о којима се треба разговарати.

- Није било тачака о инвестицијама у пословној зони у Рамићима, као и изградњи највећег градског парка - рекао је Илић.

Нагласио је да је градоначелник у излагању на сједници рекао да ће приступити другачијем договору.

- Ми смо спремни да разлику плати град Бањалука, што неће ријешити проблем превозника, али ће угасити пожар у наредних мјесец дана, тако да ово није кончано рјешење - рекао је Илић, те додао да позива градоначелника и превознике да сједну за сто и преговарају, а да личне хирове оставе како не би испаштали грађани.

Градоначелник је рекао да су извори прихода смањени за четири милиона КМ због смањивања пореске стопе пореза на непокретност.

- Чињеница је да се не може разговарати о инвестицијама. Улазимо у апсурд да након 20 година добијете шансу да су инвеститори дошли у Бањалуку и да то буде одбијено. Они су одбили четири милиона КМ који ће продајом хале у Рамићима дати нова средства - рекао је Станивуковић.

Додао је да је вријеме да се да снажнији политички одговор.

- Приједлоге одбијају они што не могу да ураде 20 година. СНСД-у смета да то уради градоначелник Бањалуке и тиме штете грађанима - рекао је Станивуковић. Истакао је да је град спреман да разговара са превозницима и да повећање цијена преузме на себе.

- Сматрам рационалном одлуку што нисмо прихватили повећање од 0,40 КМ и поносан сам да је град бранио поскупљења и имамо сада средства од 1,2 милиона КМ која ће омогућити да се надокнади штета за мјесец или два - рекао је Станивуковић. Он је нагласио је да бесплатне карте које су добили средњошколци, студенти и пензионери трајаће до краја године јер ће их град платити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана