Завршена корида на Кочићевом збору: Титулу “Јаблан” освојио Жуја

Г.С.
Foto: илустрација

Титулу “Јаблан” на овогодишњем, 56. Кочићевом збору на Мањачи, понио је Жуја, бик “тешкаш” Анте Тубића из Лисковице код Мркоњић Града, док је у средњој категорији побједник бик Меси, познатог узгајивача Стипе Биланџије.

Бодљавина бикова, централни догађај на народном зборовању у Стричићима, којим је завршена седмодневна манифестација Кочићев збор, окончана је како доликује: у пријатељској атмосфери и без инцидената.

Потвдио је то за Срспкаинфо Душан Савановић Саван, предсједник Коридашког удружења “Јаблан” и дугогодишњи организатор спортских такмичења, укључујући и бодљавину бикова, на Кочићевом збору.

– Највеће изненађење је био бик Роки, власника Стеве Кличковића са Грмеча, који је у жестокој конкуренцији освојио друго мјесто у тешкој категорији – рекао је Саван за Српскаинфо.

Најважније је, додаје он, да је бодљавина бикова прошла у традиционално пријатељској атмосфери и без иједног инцидента, те да су се сви узгајивачи и власници бикова, као и ранијих година, састали под шатором да заједно прославе побједу фаворита.

У средњој категорији је побиједио бик Меси, Стипе Биланџије, а други је био Медоња, власништво Јове Вођевића Думана.

Думан, који је дугогодишњи миљеник публике на Кочићевом збору, тако је још једном извисио, у свом дугогодишњем, упорном, настојању да се домогне титуле.

Подсјећамо, Думан је од власника Месне индустрије “Бајра” из Травника за 15.000 евра купио бика побједника из 2019. године. Три његова бика су, у средњој и тешкој категорији, као потенцијални фаворити, ушли у финале овогодишње кориде, али све то му није помогло да освоји титулу.

– Идемо даље, ја не одустајем, биће збора и догодине – поручио је за читаоце Српскаинфо Думан, Крајишник који већ деценијама живи у мјесту Велс у Аустрији и бави се препродајом половних аутомобила.

Побједник овогодишњег Кочићевог збора, бик Жуја Анте Тубића, стари је шампион. Титулу “Јаблан” је, како је потврдио Савановић, овај бик понио трећи пут узастопно, преноси Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана