Завршена изградња моста у Дервишима VIDEO

Г.С.
Завршена изградња моста у Дервишима VIDEO

БАЊАЛУКА - ​На задовољство многобројних мјештана, завршена је изградња моста преко ријеке Широке у Дервишима.

Мјештане је обишао и градоначелник Драшко Станивуковић са сарадницима, који је поручио како је изградња овог моста била један од приоритета грађана овог дијела града, те да је сада, након дуго времена омогућена квалитетнија саобраћајна комуникацију у том дијелу Бањaлуке.

"Лијепо недјељно поподне да поручимо мјештанима  да смо радове на мосту у Дервишима завршили. Један важан мост, још једану низу мостова које смо завршили – уз мост у Мотикама, мишином Хану, мост у Чесми који је преко 50 одсто завршен, а сада ево и мост у Дервишима који ће много значити за Бању Луку и овај дио града. Пријашњи мост је био уско грло, са двије траке, без тротоара и као такав није био безбиједан. Било је важно да се одлучимо на овај корак, уложили смо преко пола милиона КМ", казао је градоначелник.

Поручио је како су изграђене и нове бициклистичке стазе које су важне.

"Нема пута ни моста који ћемо градити, а да нема за бициклистичке стазе. Важно је да идемо за трендовима, ту су алтернативи садржаји превоза и јавни превоз који усавршавамо. Добићемо и електричне бицикле, који ће бити важни уз електричне тротинете. Честитам мјшетанима Дервиша и хвала им на овом дочеку за три године мандата. Урадили смо много важног посла, аовај мост је један значајан поклон који дајемо нашим грађанима да користе" казао је он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана