Завршена деложација ФК „Џаја“: Јединству припало приземље и фудбалски терен

Јасмина Салопек
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Пета деложација ФК "Џаја" у насељу Врбања завршена је данас након што је постигнут договор да приземље куће и терен Фудбалског клуба "Џаја" уђе у посјед ФК "Јединство".

Миливој Глишић, који користиo ову некретнину, казао је новинарима да је тражена цијелу кућу, али да су дозволили деложацију доњег дијела.

- Према судском рјешењу немају право на цијелу кућу, већ само за 28 квадрата у приземљу. У ЗК улошку пише да он има право на 28 квадрата, сад је ту кућа од више од 300 квадрата. Могао сам ја бранити, али сам дозволио деложацију да не би дошло до мртвих глава - каже Глишић.

Додаје да ће морати да обавијести 500 дјеце да нема више тренирања.


Адмир Чавка, који као предсједник удружења грађана заступа ФК "Јединство" казао је новинарима да данас, након 12 година, враћен стадион и доњи дио спрата ФК "Јединство".

Нагласио је да два спрата нису враћена, јер их нема у судским документима.

- Није извршена потпуна деложација. Они су овдје бесправно. Никоме није јасно зашто је судски извршитељ оставио људе у простору у којем не смију да буду - казао је Чавка.


Дугогодишњи спор

Спор око земљишта ФК Јединство трајао је  годинама. Из овог клуба тврде да имају првостепену, другостепену, а затим и пресуду Врховног суда РС која потврђује да је имовина у Врбањи њихова.

У Јединству тврде да су им ФК Џаја и Глишић самовољно узурпирали имовину почетком 1994. године. Са друге стране, Глишићи тврде да су жртве корупције и криминала, а да је “Јединство” непостојећи клуб. Ранијих година била су четири безуспјешна покушаја деложације Фудбалског клуба Џаја са имовине у Врбањи, гдје се налази стадион и породична кућа породице Глишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана