Завирите у новоотворену картинг арену (ФОТО)

Катарина Шапоња

БАЊАЛУКА- Љубитељи адреналина, брзе вожње, дружења и доброг провода све то моћи да ће да доживе у “Sky track” картинг арени која је у петак отворена у насељу Кумсале.

Ово је јединствено мјесто у региону које се простире на два спрата и у потпуности је прилагођено за потребе картинг стазе. 

Опремљено је свјетлосним и звучним сигналима те потребном сигнализацијом, због чега ће свака вожња, била слободна или такмичарског карактера, бити незаборавна забава и истински адреналински доживљај.

Власник ове картинг арене Јеленко Лолић наводи да је ријеч о нечему новом у граду. 

- Сви живимо у турбулентном свијету и немамо времена ни за шта, а камоли за себе. Идеја нам је била да створимо неку забаву како би се људи могли опустити и дружити - истакао је Лолић који дуго вози картинг.

Радно вријеме је, како каже, од 14 до 22 часа, док ће викендом врата арене бити отворена од десет до 22 часа.

- Овај пројекат је добар корак за све и мислим да ће привући много туриста, највише оних из региона - рекао је Лолић и додао да једна сесија, која траје осам минута, кошта 29,5 КМ.

Они који посјете арену, према његовим ријечима, моћи ће, поред картинга, да уживају и у другим стварима.

- У арени је бесплатна играоница за малишане, а имамо и салу са билијаром и пикадом, кафе-ресторан, симулатор за вожњу, могућност организовања тим билдинга, као и школу вожње картинга - појаснио је он и додао да су све прилагодили посјетиоцима који ће долазити са породицом и пријатељима да се опусте.

Један од главних инструктора у картинг арени “Sky track” Радомир Радукић казао је да ће школа картинга, коју ће он предводити, са радом почети од наредне године.

- Сматрам да је ово веома сигуран спорт који сви треба да пробају. Имамо 16 возила, од којих су два намијењена за родитеље са дјецом или парове - појаснио је Радукић и додао да је најмлађа доб за самосталну вожњу осам година. 

УТИСЦИ

Бањалучанин Петар Шолак, један од првих возача који су испробали стазу ове арене, није могао да сакрије срећу и задовољство.

- Осјећај је неописив, а нова картинг арена је испунила сва моја очекивања и више од тога. Све вријеме сам се осјећао безбједно, али и срећно јер сам имао прилику да искусим овај спорт и осјетим адреналин о којем сви они који су возили картинг причају - казао је Шолак.

Према његовим ријечима, ово је мјесто које комбинује брзину, узбуђење и иновацију, а заинтересовани могу доћи сами, али и са друштвом. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана