Затворен надограђени дио "Кајака", најављено рушење

Невена Рељић
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА – Око надограђеног дијела угоститељског објекта "Кајак" у бањалучком насељу Борик, за који Градска управа тврди да је нелегално изграђен, градска инспекција постави је црвену траку са натписом "објекат затворен", а градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић најавио је да ће бити срушен наредне седмице.

Објекат је у власништву породице Радишић, а за град су спорни тераса и паркинг.

- Црвена трака око објекта симболизује црвену линију, иза које почиње "деприватизација" наше имовине. Надамо се да би у току сљедеће седмице могли доћи багери да почну рушити нелегално саграђени паркинг - рекао је Станивуковић.

Додао је да је ријеч о градској имовини и да ће ту запослени и Градској управи, а и лично он паркирати возила док багери не почну рушење.

Тврди  да је много оваквих објеката на подручју града.

Адвокат породице Радишић, Милош Стевановић рекао је да многе ствари у овом случају нису правилно представљене.

- Инспектор Градске управе је дао рок од 30 дана да се објекат исели, али ви сте ставили траку и поништили то рјешење - рекао је Стевановић, обраћајући се Станивуковићу додавши да о овоме треба још да се изјасни и надлежно министарство.

Напомиње да је Град Бањалука је дао дозволу да ова љетња тераса ради.

- Министарство још није дало свој одговор. Овдје су неке ствари потпуно погрешно постављене и ми се надамо да ће се то ријешити. Тераса је грунтовно на градском земљишту, али је саграђена 2017. године, односно прије закона којим је предвиђено да се руше нелегално саграђени објекти – истакао је Стевановић и нагласио да је ово удар на породицу Радишић која запошљава око 3.000 људи. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана