Засједао Организациони одбор за Свјетско првенство у рафтингу

ГС
Foto: А. Чавић

БАЊАЛУКА- Организациони одбор града Бањалуке за IRF Свјетско пренство у рафтингу, којим предсједава градоначелник Драшко Станивуковић, одржао је прву сједницу са члановима Рафтинг клуба “Кањон” који је технички организатор првенства, представницима Рафтинг савеза Републике Српске, те спортистима који ће представљати Босну и Херцеговину у овом спорту.

Градоначелник Станивуковић истакао је да Град схвата величину и важност догађаја, да немамо често прилику да организујемо догађаје на свјетском нивоу, те поручио да ће све службе Града бити на располагању организаторима и грађанима.

Директор првенства Александар Пастир казао је да организација тече по плану, али да је велики посао и велика одговорност пред организаторима.

Захвалио је Граду за подршку и истакао да је ово једна од навећих промоција Бањалуке у свијету до сада, те позвао сва надлежна одјељења и службе Градске управе да дају све од себе како би организација протекла на највишем нивоу и како би најбоља слика из Бањалуке отишла у свијет.

Свјетско првенство у рафтингу биће одржано у Бањој Луци и Фочи од 25. маја до 1. јуна 2022. године.

Уз Град, Свјетско првенство у рафтингу поржали су и Влада Републике Српске, Општина Фоча, USAID Пројекат развоја одрживог туризма у Босни и Херцеговини и компанија Нектар. Генерални медијски покровитељ је Радио-телевизија Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана