Засађен први дивљи кестен у новом „паркићу“

М. В.
Засађен први дивљи кестен у новом „паркићу“

Бањалука - Прва садница дивљег кестена у новом дрвореду реконструисане пјешачке зоне улице Бана Милосављевића, популарном „паркићу“ засађена је у петак.

Овим симболичним чином почело је озелењавање популарног „паркића“, који ће убудуће украшавати кестенов дрворед, као један од симбола града на Врбасу. Градоначелник Игор Радојичић, који је заједно са замјеником Срђаном Амиџићем засадио кестен, нагласио је да је ријеч о малој алеји која ће бити украс ове пјешачке зоне.

- У међувремену, грађевински радови у „паркићу“ биће настављени планираном динамиком, наравно у зависности од временских прилика. Тренутно, грађевинци су у фази асфалтирања подлоге, на коју ће бити постављене гранитне плоче, а траје и постављање клупа - казао је Радојичић.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић је навео да је у претходном периоду обављен велики дио планираних послова, те да се очекује да ће бити испоштован зацртани рок за радове од четири мјесеца.

Овим радовима предвиђено је поплочавање гранитним плочама, изградња нове расвјете, мобилијара, оборинске канализације и инсталација, као и обнова дрвореда.

Радови на реконструкцији „паркића“ као прве фазе уређења пјешачке зоне, почели су 20. септембра, а вриједност радова је 400.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана