Заостале плате радницима Акване након деблокаде рачуна

Милош Васиљевић
Заостале плате радницима Акване након деблокаде рачуна

Градски олимпијски базен наставиће рад, а запослени ће добити заостале плате након што буде одблокиран рачун Јавног предузећа “Аквана”, поручено је послије потписивања споразума између Градске управе и предузећа “Новотекс”.

Градски олимпијски базен ће, према овом споразуму који је потписан на састанку у понедјељак, наставити нормално да ради, а биће исплаћене и плате радницима.

Из Градске управе казали су за “Глас Српске” да је постигнут договор са фирмом “Новотекс”, која је пристала да “Аквани” буде одблокиран рачун.

- Сама процедура траје неколико дана. Чим дође до деблокаде рачуна, радницима ће бити исплаћене плате. Градски олимпијски базен наставља рад - рекли су из Градске управе.

Због дуговања “Акване” од скоро три милиона КМ према “Новотексу” били су блокирани рачуни овог јавног предузећа, а неизвјесне су биле и плате радницима, као и наставак рада Градског олимпијског базена.

Расплет су с нестрпљењем пратили чланови бањалучких пливачких клубова који свакодневно тренирају на Градском олимпијском базену.

Спортски директор Пливачког клуба “Олимп” Миодраг Чеко рекао је за “Глас Српске” да их је изузетно обрадовала вијест о постигнутом споразуму.

- До сада није био проблем, јер је било лијепо вријеме, али стижу хладнији дани па је зебња била оправдана. Вода у базену грије се помоћу соларних плоча, а са хладнијим данима прелази се на лож-уље - казао је Чеко те додао да су и јуче имали тренинге.

Према његовим ријечима, сваке године се прича о одрживости базена, па је напокон потребно наћи рјешење овог проблема.

- Неизвјесност је увијек најгора, а нама који смо стално на базену најважније је да не останемо без њега. Само да се нађе начин на који ће ово бити ријешено, а не да се сваке године прича о затварању - рекао је Чеко.

Како су из Градске управе раније саопштили, град је учинио све са своје стране како би био одблокиран рачун “Акване” и како би то предузеће и Градски олимпијски базен могли несметано да раде, а радници добили плате. Тада је саопштено да ће, према предложеном рјешењу, град наслијеђена дуговања “Акване” плаћати у мјесечном ануитету до исплате комплетног дуга, уз услов да буду одблокирани рачуни овог јавног предузећа.

Ентузијазам

Миодраг Чеко каже да су радници ЈП “Аквана” велики ентузијасти, који су свој посао радили и поред чињенице да су им четири мјесеца касниле плате.

- Надам се да ће радници добити плату. Веома смо захвални тим људима, јер су четврти мјесец без плате, а радили су и долазили на посао због нас. Ти радници су велики ентузијасти - рекао је Чеко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана