Захтјеви за спортске стипендије до 15. јула

Срна
Захтјеви за спортске стипендије до 15. јула

БАЊАЛУКА - Спортисти из Бањалуке најкасније до петка, 15. јула, могу да се пријаве за градску стипендију на основу остварених резултата, саопштено је из Градске управе.

Из Градске управе су подсјетили да се категоризација врши на основу резултата постигнутих од 1. јула прошле до 1. јула ове године, а спортисти ће у наредној буџетској години примати спортску стипендију.

Спортисти се на основу остварених резултата разврставају у четири категорије - заслужни спортиста, спортиста интернационалног, првог и другог разреда

Захтјев за категоризацију са пратећом документацијом може се поднијети у Градској управи Бањалука. Потребно је доставити увјерење о држављанству, увјерење матичног спортског савеза којим спортиста доказује да нема потписан професионални уговор са спортском организацијом и увјерење о пребивалишту/боравишту.

Спортиста треба да достави и увјерење да је активан члан спортске организације у којој је остварио спортски резултат, односно испуњење услова за категоризацију, записник са такмичења или службени билтен међународне спортске федерације и надлежног припадајућег спортског савеза или податке са званичних интернет страница припадајуће међународне федерације.

Из Одјељења за друштвене дјелатности наводе да овај вид подршке град Бањалука додјељује са намјером да се у оквиру системских рјешења пружи пуна подршка спортистима и њиховом даљем усавршавању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана