Захтјев Министарству задња сламка спаса за рад Скупштине града

Јасмина Салопек
Захтјев Министарству задња сламка спаса за рад Скупштине града

БАЊАЛУКА - Министарству локалне управе и самоуправе Републике Српске предао сам захтјев да реагује како бисмо обезбиједили извршавање обавеза од стране Скупштине града Бањалука.

Поручио је то  градски менаџер Бојан Кресојевић и појаснио да је законом предвиђено да Скупштина града мора да разматра акте достављене у скупштинску процедуру.

-Колегијум Скупштине града у уторак је на дневни ред за редовну сједницу Скупштине града ставио је 34 таче од достављених 60 - рекао је Кресојевић.

Додао је да је на тај начин Колегијум скупштине прекршио Закон о локалној управи и самоуправи, гдје му није дата могућност да слободно, по својој вољи, „као на шведском столу“ бира тачке које ће ставити на дневни ред.

-У складу са поменутим законом је и да Министарство локалне управе и самоуправе изда упозорење Скупштини града да у року од осам дана отклони ове неправилности, а у случају да исте не буду отклоњене, надлежно министарство треба са преда тужбу надлежном суду -поручио је Кресојевић.

Како је рекао, осим тачака које се односе на проблем ЗИБЛ-а, и изградње два колектора, са дневног реда је скинута и нерадна недјеља и о томе мјесецима не причају на сједницама, чак и не разматрају ту одлуку.

-Одборници имају пуно право да, у складу са својим овлашћењима, гласају за овај приједлог, против њега, а могу да остану и уздржани. Немају никакво право да се понашају овако бахато-, екао је Кресојевић и додао да се њихова бахатост огледа управо у скидању битних тачака са дневног реда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана