Забиљежен завршетак санације клизишта у Пријечанима

Срна
Забиљежен завршетак санације клизишта у Пријечанима

БАЊАЛУКА - У бањалучком насељу Пријечани данас је обиљежен завршетак санације клизишта и изградње дијела саобраћајнице у овом насељу у коју је уложено око 1,13 милиона КМ.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић навео је да је ријеч о заједничком пројекту Градске управе и предузећа “Воде Републике Српске”.

“Санација клизишта је била од великог значаја за становнике овог краја, јер је ријеч о вјероватно највећем клизишту у Бањалуци које је било стална опасност. Многи инфраструктурни пројекти у овом насељу урађени су у посљедње три године, а слиједи нам наставак изградње саобраћајнице до центра Пријечана”, рекао је Радојичић.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић рекао је да је клизиште настало у великим поплавама 2014. године и да је сада тај велики проблем ријешен.

“Прије пар мјесеци, заједничким снагама, завршили смо и санацију обалоутврде у близини Зеленог моста, а пред нама је рад на насипу у насељу Чесма и почетак пројекта гдје ћемо се бавити ријеком Врбас у урбаном дијелу града”, навео је Пашалић.


Предсједник Савјета мјесне заједнице Пријечани Дарко Шкобић изразио је задовољство због завршетка још једног значајног пројекта за ово насеље, али и за цијели град.

Он је нагласио да су мјештани задовољни до сада урађеним и додао да ускоро очекују потпуни завршетак главне саобраћајнице кроз Пријечане.

У оквиру санације клизишта и изградње саобраћајнице, чији је крај данас озваничен, санирано је клизиште у дужини од 200 метара, те изграђена саобраћајница дуга 400 метара са пратећом инфраструктуром, што укључује замјену водовода, изградњу оборинске канализације и постављање нове расвјете.

Ширина коловоза је 6,5 метара, а тротоара два метра. Извођач радова било је бањалучко предузеће “Козарапутеви”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана