За сутра договорена исплата другог дијела регреса од 340 КМ

Srna
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА- Представници Синдикалне организације Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука и Града Бањалука договорили су да до сутра свим радницима Центра буде исплаћен други дио регреса у износу од 350 КМ.

Договорено је и да у понедјељак, 1. августа, буду потписане измјене и допуне Колективног уговора, како би свим радницима августовска плата била увећана за 50 КМ.

Из ове синдикалне организације саопштено је да је трећи корак потписивање новог колективног уговора за запослене у Центру до краја августа, како би већ од септембра дошло до новог повећања плата и осталих примања.

Представници Синдикалне организације Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука су потом одржали састанак организације на којем је донесен закључак да ће радници, уколико не дође до реализације захтјева, активирати одлуку о ступању у штрајк упозорења.

Синдикална организације Центра за предшколско васпитање и образовање недавно је донијела одлуку о организовању штрајка упозорења јер плате у ово установи нису повећаване 17 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана