За суфинансирање боравка у приватним вртићима 35 захтјева родитеља

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА- Градска управа у Бањалуци од почетка ове седмице примила је 35 захтјева за суфинансирање трошкова услуге боравка дјеце у приватним вртићима на подручју града, потврђено је у Одјељењу за друштвене дјелатности.

"Примљени захтјеви одмах се обрађују, односно провјеравамо испуњеност услова и израђујемо рјешења која ће бити уручена подносиоцима захтјева", рекла је овлаштени потписник Одјељења за друштвене дјелатности Данијела Кајкут.

Она је појаснила да ће новац бити уплаћиван родитељима почетком мјесеца за претходни мјесец.

"Када се родитељима одобри захтјев за суфинансирање, то ће важити све док не дође до неке промјене, односно до престанка боравка дјетета у приватној предшколској установи, о чему ће нас обавијестити сама установа", навела је Кајкут.

Из Градске управе подсјећају да се захтјеви могу предати у Градској управи, у Пријемној канцеларији /соба 16/, на шалтеру један или два.

Уз попуњен захтјев, који родитељи могу преузети испред Пријемне канцеларије или са сајта Градске управе, потребно је приложити увјерење о пребивалишту за подносиоца захтјева и копију картице текућег рачуна. Уз захтјев је потребно приложити и потврду да дијете не може да се упише у најближи вртић Центра за предшколско васпитање и образовање због недовољног капацитета, те уговор са приватном предшколском установом са подручја града.

Из Градске управе наводе да је Бањалука први град у Републици Српској који суфинансира боравак у приватним предшколским установама с циљем рјешавања проблема уписне политике како би сва дјеца имала једнаке услове приликом уписа у вртић. Из буџета града за ову намјену издвојена су 1,2 милиона КМ, а појединачна субвенција износиће 60 КМ по дјетету.

Правилник о суфинансирању трошкова услуга боравка дјеце у приватним предшколским установама на подручју Бањалуке прошле седмице званично је представљен родитељима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана