За школу у Ади предложено име “Косово и Метохија”

М. В.
За школу у Ади предложено име “Косово и Метохија”

БАЊАЛУКА - На сједници Колегијума Скупштине града, која је одржана јуче, договорено је да редовна сједница, након вишемјесечне паузе, буде одржана 24. августа.

Градоначелник Драшко Станивуковић казао је да ће на дневном реду бити око 60 тачака о којима ће одборници дискутовати, међу њима и одлука о субвенцијама за јавни превоз.

Истакао је да након 22 године Бањалука добија прву основну школу у Ади, за коју је предложено да буде деветоразредна.

- Апеловао сам да иде одлука о уписној политици за новоизграђену школу у Ади која без те одлуке не може да почне са радом. Најважније је да је ова школа деветоразредна, а мање битно да ли је централна или подручна. Усагласили смо се да би ова школа требало да буде деветоразредна и да носи назив “Косово и Метохија” - рекао је Станивуковић.

Предсједник Скупштине града Љубо Нинковић казао је да је за сједницу Скупштине града одређен 24. август, јер је већ крај годишњих одмора те ће одборници бити у могућности да присуствују.

- Додали смо на дневни ред информације о исплатама накнада за чланове савјета мјесних заједница и у вези са паркинзима у граду - казао је Нинковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана