За седам дана кажњен 381 возач

Д. С.
За седам дана кажњен 381 возач

Бањалука - У оквиру репресивног дијела кампање "Паркирај паметно, паркирај прописно" за седам дана кажњен је укупно 381 возач.

Како су објаснили у Одсјеку за саобраћај града, од укупног броја саобраћајна полиција санкционисала је 307 возача, а комунална полиција преосталих 74.

- Биле су пуне руке посла и за Паук службу, која је подигла 60 непрописно паркираних возила - истакли су у овом одсјеку.

Кампања, која има за циљ да скрене пажњу возачима да непрописним паркирањем возила директно утичу на безбједност пјешака и представљају сметњу за нормално одвијање саобраћаја, почела је 12. октобра.

- У посљедње вријеме је примијећено да су површине намијењене пјешацима узурпиране непрописно паркираним возилима. Због повећања безбједности пјешака који су принуђени да ходају коловозом, као и завођења реда на градским улицама, покренута је ова кампања - додали су у Одсјеку.

У Паук служби истичу да и мимо ове акције у току дана знају пренијети и до 20 возила.

- Власници своје четвороточкаше остављају гдје стигну, а најчешће на паркинг просторима предвиђеним за инвалиде. Такође, чести су и позиви грађана којима несавјесни возачи блокирају улазе у заграду, дворишта, неку установу и друга мјеста - рекли су у овој служи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана