За санацију путева пет милиона КМ

А.Т.
За санацију путева пет милиона КМ

БАЊАЛУКА - Мјештани пет приградских насеља добиће квалитетније услове живота, захваљујући реконструкцији и модернизацији дотрајалих главних саобраћајница, за шта је из градског буџета предвиђено близу пет милиона КМ.

Потврдили су ово из Градске управе и додали да ће се по први пут реконструисати главни пут кроз Дебељаке, односно улица Тешана Подруговића за коју су урађени урбанистичко-технички услови.

- Велика улагања предвиђена су и за наставак модернизације улице Краља Александра Првог Карађорђевића у Мотикама - казали су из Градске управе.

Истакли су да је у Шарговцу и Пријечанима планиран наставак радова на централним саобраћајницама, што је од великог значаја за мјештане.

- Због лошег стања путева аутобуси јавног превоза отежано саобраћају, а проблем за безбједно кретање мјештана, посебно дјеце представља недостатак тротоара - појаснили су Градске управе .

Навели су да реконструкција саобраћајница подразумијева и изградњу комуналне инфраструктуре, односно фекалне и оборинске канализације, као и водовода.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана