За рупе на путу и клизишта 1,8 милиона КМ

Игор Пилиповић
За рупе на путу и клизишта 1,8 милиона КМ

Бањалука - За одржавање и реконструкцију локалних и некатегорисаних путева те санацију клизишта на путевима у овој години планирано је укупно 1,8 милиона КМ. Од тога ће највише новца 750.000 КМ бити уложено у одржавање асфалтних и макадамских саобраћајница.

Остатак 650.000 КМ биће утрошен за обнављање локалних и некатегорисаних путева, док ће 400.000 КМ бити утрошено за инвестиционо одржавање и санацију клизишта.

- У прошлој години укупно је реконструисано 5,23 километра локалних и некатегорисаних путева, за шта је град издвојио више од пола милиона КМ. Вршено је и редовно одржавање асфалтних и макадамских саобраћајница локалних и некатегорисаних путева, а вриједност изведених радова је 520.000 КМ - саопштили су из Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја.

Они су додали да је за инвестиционо одржавање, санацију клизишта на локалним и некатегорисаним путевима, утрошено 468.000 КМ те да ће током 2016. бити санирано клизиште на путу Дебељаци - Гавранићи, чија је санација била предвиђена прошлогодишњим Програмом заједничке комуналне потрошње.

У појединим мјесним заједницама становници су незадовољни стањем на путевима. Тврде да путари с времена на вријеме дођу, покрпе рупе, али послије сваке кише и снијега поново се појављују те да се поставља питање исплативости њиховог санирања.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Куљани Бојан Ковачевић каже да се мјештани тог насеља с правом жале.

- То нису рупе, већ кратери. Послије временских неприлика обавезно се појаве - рекао је Ковачевић.

И у насељу Дебељаци кажу да имају исти проблем већ дужи низ година.

- Рупе на путевима су наша свакодневица - кратко је прокоментарисао становник тог насеља, који је желио да остане анониман.

Возачи

Возачи који користе саобраћајнице у приградском насељу Куљани сагласни су у чињеници да је пут у катастрофалном стању.

- Немогуће је промашити рупу на појединим дијеловима пута. Неопходна је санација пута што прије, али не као до сада, да држи воду док мајстори оду - рекао је возач који се представио као Бојан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана