За ронилачки клуб “Делфин” опрема у вриједности 35.000 КМ

Г.С.
За ронилачки клуб “Делфин” опрема у вриједности 35.000 КМ

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и предсједник бањалучке Скупштине Зоран Талић уручили су Ронилачком клубу “Делфин” спасилачку и ронилачку опрему у вриједности 35.000 КМ.

Радојичић је истакао да је ријеч о савременој, висококвалитетној опреми, која може да користи за обуку и тренинг, али и за примјену у ванредним околностима.

“У нормалним околностима то је клуб који окупља људе који се баве спортом, рекреацијом, те заштитом Врбаса на различите начине, али њихов допринос долази до изражаја када се десе поплаве и када буду угрожени људи и материјална добра”, рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Он је додао да је искуство које је Бањалука имала 2014. године, када су се догодиле катастрофалне поплаве, указало на значај превенције која подразумијева опремање, обучавање и припреме.

“Партнери су у тим ситуацијама граду од највећег значаја, а Клуб жДелфинж, који је у резервном саставу Цивилне заштите, сигурно је један од њих”, нагласио је Радојичић.

Талић је рекао да ова донација представља знак захвалности за све активности овог ронилачког клуба предузете с циљем спасавања живота људи.

“Веома је битно што у оквиру Цивилне заштите имамо овај ронилачки клуб, који треба да шири капацитете, те да опрему користе за тренинг, али да буду спремни да дјелују и у случају ванредних околности”, навео је Талић.

Предсједник Ронилачког клуба “Делфин” Игор Гајић рекао је да је добијена опрема веома значајна, те додао да током цијеле године трају припреме за било коју врсту елементарне непогоде која има везе са водом.

“Између осталог, добили смо чамац који нам је био неопходан, а који може радити на весла и ванбродски мотор за дјеловање у урбаним поплављеним дијеловима. Захваљујем управи града за овако вриједну донацију”, рекао је Гајић.

Он је навео да клуб има 31 члана, који су испунили високе моралне и услове физичке спремности да би били дио клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана