За рад јавних кухиња планирано 450.000 КМ

Н. Б.
За рад јавних кухиња планирано 450.000 КМ

Бањалука - Град је задовољан радом и пружањем услуга народних кухиња, тако да ће њихов рад подржати и ове године.

Закључено је то јуче на састанку представника Градске управе са представницима организација и удружења која се баве овим хуманитарним послом. 

За рад јавних кухиња у буџету града ове године планирано је 450.000 КМ. До краја седмице биће потписани уговори о финансирању, односно суфинансирању услуге народне кухиње са Градском организацијом Црвеног крста, Добротворним друштвом "Мерхамет", Пучком кухињом Римокатоличког жупног уреда Буџак и Фондацијом "Мозаик пријатељства".

- Рад Народне кухиње Црвеног крста финансирамо у цјелости, а листу корисника доставља Центар за социјални рад. Услугу осталих народних кухиња Градска управа  суфинансира за кориснике који су дијелом одређени од Центра, док остале кориснике одређују сами пружаоци услуга. Укупан број дневних оброка који се сервисирају кроз финансирање-суфинансирање града је 671 - казала је вршилац дужности начелника Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић.

Иначе, Народна кухиња Црвеног крста ради на два пункта и дневно подијели 435 оброка социјално угроженим становницима, "Мерхамет" 171 оброк, а Пучка кухиња Римокатоличког жупног уреда Буџак 65 оброка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана