За пројекте НВО и удружења 45.500 КМ

С. А.
За пројекте НВО и удружења 45.500 КМ

Бањалука - Градске власти ће за суфинансирање пројеката удружења и невладиних организација (НВО) ове године да издвоје 45.500 марака.

Из Градске управе кажу да је јавни позив за суфинансирање поменутих активности отворен 4. јуна и трајаће до 4. јула.

- Пројекти ће бити суфинансирани из области социјалне заштите, здравства, науке, заштите животне средине, људских права, права мањина и вјерских слобода, а висина средстава за које се може аплицирати износи од 1.000 до 4.000 марака - казали су у Градској управи.

Предсједник Савеза жена обољелих од рака дојке "Искра" Азра Икаловић рекла је да ће и ове године конкурисати за добијање средстава за суфинансирање пројекта "Знањем против рака дојке".

- У оквиру овог пројекта ученици средњих школа и студенти обучавају се како препознати малигне болести, борити се с њима и како их лијечити - казала је Икаловићева. Додала је да је лани за суфинансирање пројекта овог удружења градска власт одобрила 1.800 марака.

Извршни директор Удружења родитеља, дјеце и омладине са посебним потребама и лица са инвалидитетом "Моја Лука" Гордана Адамовић-Ђорђевић рекла је да су лани за пројекат "Социјализација дјеце и младих са најтежим онеспособљењима" добили 2.100 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана