За потпуно опремање Туристичко-рекреативног центра "Мањача потребна два милиона КМ

Срна
Foto: Илустрација

МАЊАЧА - Туристичко-рекреативни центар "Мањача" изузетно је значајан за Бањалуку и потребно је уложити два милиона КМ како би био потпуно опремљен, а у њему би могло бити запослено од 200 до 300 радника, констатовали су данас предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и директор Центра за развој пољопривреде и села Драшко Илић.

Цвијановићева је истакла да је неопходан ангажман локалних и републичких власти да би у потпуности био реализован пројекат Туристичко-рекреативног центра "Мањача".

"Садржајима који ће бити успостављени биће омогућено да овај комплекс буде жила куцавица туристичког, спортског и рекреативног живота", рекла је новинарима Цвијановићева.

Она је истакла да радује чињеница да је успостављена сарадња са локалном пољопривредом, као и да има много удружења која желе бити дио активности у Туристичко-рекреативном центру "Мањача".

"Ово је сјајно мјесто за Бањалучане, све општине које припадају Бањалуци, али и за Републику Српску, те га зато морамо развијати", нагласила је Цвијановићева.

Она очекује да ће зацртани пројекти бити реализовани.

"Добро је што постоји могућност за формирање љетне сцене и да буду обезбијеђени смјештајни капацитети. Посебно радује могућност за запошљавање 200 до 300 људи, а сигурна сам да ћемо наредне године имати нове садржаје", додала је Цвијановићева.

Илић је нагласио да комплекс у љетној сезони дневно посјети неколико хиљада људи.

"Надам се да ћемо реализовати зацртане циљеве, а дио њих се односи на љетну сцену, изградњу бунгалова и дјечијег олимпијског села", рекао је Илић.

Он је навео да се ради на изградњи тржнице у оквиру Туристичко-рекреативног центра "Мањача", да би посјетиоцима била омогућена куповина домаћих производа.

"Циљ нам је да Туристичко-рекреативни центар жМањачаж постане један од најбољих на овим просторима", истакао је Илић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана