За побољшање квалитета земљишта 250.000 КМ

М. Ш.
За побољшање квалитета земљишта 250.000 КМ

БАЊАЛУКА - За субвенције пољопривредницима за побољшање квалитета земљишта буџетом града обезбијеђено је 250.000 КМ, које ће бити распоређене путем Центра за развој пољопривреде и села, саопштено је из Градске управе.

За ове субвенције средства су прикупљена на основу накнаде за претварање пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе, а програм кориштења тих средстава донесен је на посљедњој сједници Скупштине града.

Програмом је предвиђено да се средства искључиво користе у сљедеће намјене: за оспособљавање и уређење пољопривредних земљишта која су деградирана, запуштена, која су лошијег квалитета или су неплодна, за поправку и побољшање плодности земљишта, за спровођење противерозивних мјера или мелиорације пољопривредног земљишта слабијег квалитета и спровођење поступка комасације.

Средства ће бити додијељена регистрованим комерцијалним и некомерцијалним пољопривредним газдинствима, као и привредним друштвима чија је претежна дјелатност пољопривреда, а не могу бити већа од 4.000 КМ по пројекту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана