За обнову ОШ "Бранко Ћопић" у Бањалуци 670.000 КМ

Г.С.
За обнову ОШ "Бранко Ћопић" у Бањалуци 670.000 КМ

У оквиру овогодишњег великог плана обнове школских објеката, у току су обимни радови на објекту Основне школе "Бранко Ћопић" у бањалучком насељу Борик, за шта је обезбијеђено око 670.000 КМ у оквиру пројекта енергетске ефикасности, саопштено је из Градске управе.

 

 

Предвиђено је постављање топлотне изолације на фасадне зидове и равни кров објекта, замјена дијела вањских прозора на објекту фискултурне сале, те уградња термостатских вентила и пумпи.

Из Градске управе наводе да истовремено у темељну реконструкцију улази и једна од најстаријих бањалучких основних школа "Змај Јова Јовановић", која ће бити потпуно обновљена.

Радови на овој школи коштаће нешто више од милион КМ, а новац је обезбијеђен у оквиру пројекта енергетске ефикасности.

На овој школи планирана је замјена вањских прозора и врата, као и постављање топлотне изолације на фасадне зидове и кров објекта.

У оквиру овогодишње обнове школа, у току је градња спортске дворане ОШ "Бранко Радичевић" на Старчевици, за шта је издвојено 950.000 КМ.

Уз ове двије, радови се реализују и у подручној школи у насељу Павловац, средњој Економској школи, а недавно су успјешно окончани у школи у Стричићима која је добила нову столарију и обновљену фискултурну салу.

Из Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт навели су да су радови планирани и у ОШ "Бранислав Нушић" и подручној школи у Дракулићу, за шта су у току процедуре јавних набавки.

Уз школу у Борковићима планирана је градња дјечијег игралишта.

Свеукупно, 6,5 милиона КМ биће издвојено ове године за реконструкцију или градњу 17 школских или предшколских објеката.

Средства су обезбиједили град, Свјетска банка у оквиру пројекта енергетске ефикасности, који реализује Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, затим Министарство просвјете и културе Српске, УНДП, Влада Србије и јапанска Влада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана